Vīrs ir sajūsmā par maniem kaltētajiem tomātiem. Labi, ka esmu sagatavojusi jau pārdesmit burciņas

Kad plaukti jau ir pārblīvēti ar marinētiem tomātiem, adžiku un smaržīgu tomātu pastu, rodas jautājums: ko vēl pagatavot no gataviem tomātiem? Tāpēc mēs jums iesakām cepeškrāsnī kaltētus tomātus.

Spāņi un itāļi jau vairāk nekā 100 gadus gatavo saulē kaltētus tomātus ziemai. Agrāk viņi to darīja uz savu māju karstajiem jumtiem, bet šodien tiek izmantotas krāsnis.

Vislabāk kaltēšanai izmantot iegarenus tomātus.

Sastāvdaļas:

  • 1 kg tomātu
  • 300 ml olīveļļas
  • 3 ķiploka daiviņas
  • Sāls pēc garšas
  • Provansas garšaugi pēc garšas
  • Kaltēta rozmarīna un piparu maisījums pēc garšas

Pagatavošana:

Nomazgā un nosusina tomātus.

Sagrieziet tos uz pusēm vai ceturtdaļās (atkarībā no izmēra). Noņemiet sēklas.

Izklājiet cepešpannu ar cepampapīru un uzlieciet uz tās tomātu pusītes ar griezuma pusi uz augšu.

Tomātus pārkaisa ar garšvielām, sāli, katru aplej ar olīveļļu.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 100 grādiem. Nosūtiet tajā cepešpannu ar tomātiem uz 3-6 stundām. Turiet durvis nedaudz atvērtas, lai mitrums ātrāk iztvaikotu. Ik pa laikam nogaršojiet tomātus, lai novērtētu to gatavību un nepārkaltētu.

Noņemiet gatavos tomātus un nolieciet malā.

Katras burkas dibenā ielej nedaudz eļļas, pievieno garšvielas un mazos gabaliņos sakapātu ķiploku.

Virsū liek trešdaļu tomātu, pārlej ar eļļu, pievieno garšvielas. Turpiniet mainīt tomātus, eļļu un garšvielas, līdz burka ir pilna.

Lasi arī: Ko darīt ar kabačiem, lai tie enerģiski nestu augļus līdz septembra beigām

Viegli sablīvējiet burkas saturu, pievienojiet nedaudz rozmarīna. Ielejiet pārējo eļļu, lai tomāti būtu pilnībā pārklāti ar šķidrumu.

Aizveriet vāku un novietojiet vēsā tumšā vietā.

Dienas laikā jūs varat sākt degustēt. Un, ja vēlaties, lai tomāti būtu vairāk piesātināti ar garšaugu un garšvielu aromātu, esiet pacietīgi vismaz nedēļu.

Tas arī viss! Labu apetīti!

 

Leave a Comment